Renske de Leuw

Als vijfjarig meisje werd Renske de Leuw verliefd op de harp. Haar eerste harplessen volgde zij op achtjarige leeftijd bij Annelies Houtman-Knaven. 

‘Ik herinner me nog goed dat ik voor het eerst de klanken van de harp hoorde… ik was meteen verkocht! Eigenwijs als ik toen al was, bleef ik aan mijn ouders vragen of ik op harples mocht en op mijn achtste was het dan eindelijk zover. Sindsdien heb ik de harp en haar bijzondere geluid niet meer los kunnen laten.’ 

Renske studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Alexandre Bonnet en behaalde daar met succes de diploma’s Bachelor- en Master of Music. Daarnaast volgde zij masterclasses bij diverse harpisten in binnen- en buitenland. 
Renske is actief als uitvoerend harpiste, zowel solo als in orkest en heeft een grote liefde voor kamermuziek. Naast haar uitvoerende activiteiten is Renske een bevlogen docente. Graag wil zij anderen het wonder van muziek maken laten ervaren en geeft zij de bijzondere klank van de harp aan haar leerlingen door.