Lucas Schellens

Lucas Schellens verzorgt de saxofoonlessen en schoolprojecten binnen het CMD. Lucas is geboren te Geldrop en is daar op 10-jarige leeftijd begonnen met het bespelen van de sopraansaxofoon bij fanfare ‘Euphonia’. Deze hobby is uitgegroeid tot een studie klassiek saxofoon bij Jean Pennings aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.
Na het spelen bij diverse ensembles en orkesten op klassiek gebied, is Lucas zich ook gaan toeleggen op de geïmproviseerde muziek, door lessen te volgen bij gerenommeerde docenten en door te spelen/dirigeren bij verschillende Bigbands en Jazzcombo’s.

Het lesgeven doet Lucas al een geruime tijd met veel plezier. Naast het CMD is Lucas ook als saxofoondocent verbonden aan het RICK in Weert. Door zijn brede muzikale ontwikkeling kan Lucas de leerlingen in zijn lessen centraal zetten en begeleiden in hun muzikale zoektocht.
Naast het geven van saxofoonlessen is Lucas zich ook aan het toeleggen op het lesgeven op de basisschool en verzorgt wekelijks muzikale lessen in het basisonderwijs voor het CMD.

Cursusoverzicht