Trombone

Individuele les

4 - 6 jaar, 7 - 10 jaar, 10 - 15 jaar, Vanaf 15 jaar en Volwassenen vanaf 18 jaar

Het leukste aan de trombone is natuurlijk de schuif. Daarmee kan je van de ene naar de andere toon glijden, dat kunnen maar heel weinig instrumenten! De trombone komt in bijna elk orkest of bandje voor. Of je nu pop, klassiek of carnavalsmuziek wilt spelen, overal zien ze je graag komen als je trombone speelt.  
De trombone is een blaasinstrument en hoort bij de ‘groot-koper’-instrumenten, net als de tuba en de bariton. De naam stamt af van het Italiaanse tromba en betekent ‘grote trompet’. De moderne trombone vindt wat betreft de bouw, zijn oorsprong in de 15e eeuw.  In de volksmond werd dit instrument ook wel schuiftrompet genoemd, wat eigenlijk de naam van een ander koperinstrument is. Wel is de trombone familie van de trompet. Hij heeft een heel mooi, een beetje donker geluid. Het geluid maak je zelf door langs je lippen te blazen in het mondstuk. Met de schuif verander je de toonhoogte, zodat je een melodie kunt spelen.  
Meestal wordt er gespeeld op de tenor- en bastrombone. Deze vinden we zowel in de klassieke orkesten als in o.a. de popmuziek. De trombone is een veelzijdig instrument!  

Praktische info

  • Jeugd t/m 20 jaar heeft wekelijks 20 minuten (individueel) les. 
    Op aanvraag is een langere lestijd mogelijk, voor meer informatie en het bijbehorend tarief kun je terecht bij de administratie.

  • Volwassenen vanaf 21 jaar hebben wekelijks 30 minuten (individueel) les.
    Daarnaast kan gekozen worden voor een leskaart.