Blokfluit

Individuele les

4 - 6 jaar, 7 - 10 jaar, 10 - 15 jaar, Vanaf 15 jaar en Volwassenen vanaf 18 jaar

Fluiten zijn ontzettend oud en stammen al uit de prehistorie. Veel culturen kennen hun eigen varianten. Vanaf de 15de eeuw werd de blokfluit een hartstikke hip instrument binnen de gegoede burgerij.  
De blokfluit is een houten blaasinstrument. De blokfluit is voorzien van een mondstuk om het aanblazen te vergemakkelijken, en behoort daarmee tot de bekfluiten. In het mondstuk is een blok van een zachtere houtsoort is aangebracht, vandaar de naam blok-fluit. Het blok laat een smalle spleet vrij waardoor de lucht in de fluit gericht wordt, zo ontstaat de toon.  
Er is een hele blokfluit familie, van hoog naar laag, van klein naar groot. De lengte varieert tussen de tien cm en ruim drie meter! Zo zijn er sopraanfluiten, alt-, tenor- en basfluiten, en nog een aantal variaties hierop. Wist je dat er tegenwoordig zelfs elektrische blokfluiten bestaan? Dus een suf instrument, de blokfluit? Nee, zeker niet!  

  

Praktische info

Voor jonge (aankomende) blokfluitisten is er de cursus Fluiten met Visjes.

  • Jeugd t/m 20 jaar heeft wekelijks 20 minuten (individueel) les. 
    Op aanvraag is een langere lestijd mogelijk, voor meer informatie en het bijbehorend tarief kun je terecht bij de administratie.

  • Volwassenen vanaf 21 jaar hebben wekelijks 30 minuten (individueel) les.
    Daarnaast kan gekozen worden voor een leskaart.