Klarinet

Individuele les

7 - 10 jaar, 10 - 15 jaar, Vanaf 15 jaar en Volwassenen vanaf 18 jaar

Hele hoge tonen en hele lage tonen laten horen. Klassieke-, volks- of lichte muziek spelen. Je aansluiten bij een harmonie, symfonieorkest, jazzband of kamerensemble. Het kan allemaal met een klarinet!
De klarinet is een houten blaasinstrument met een diep, warm geluid in de laagte en een sprankelend, frivool geluid in de hoogte. De naam van de klarinet komt waarschijnlijk van clarinetto, een verkleinwoord van het Italiaanse clarino, een soort trompet. De klarinet zoals we die nu kennen is waarschijnlijk uitgevonden rond 1690. De klarinet behoort tot de enkelrietinstrumenten en de familie van de houtblazers. Er bestaat een hele klarinetfamilie, variërend van de es-klarinet, die heel hoog klinkt, tot de contrabasklarinet, die heel laag klinkt.
Meestal begin je met spelen op een bes-klarinet. Op het mondstuk van de klarinet zit een rietje van bamboe. Door in de klarinet te blazen breng je het rietje in trilling en hierdoor ontstaat de toon.

Praktische info

  • Jeugd t/m 20 jaar heeft wekelijks 20 minuten (individueel) les. 
    Op aanvraag is een langere lestijd mogelijk, voor meer informatie en het bijbehorend tarief kun je terecht bij de administratie.

  • Volwassenen vanaf 21 jaar hebben wekelijks 30 minuten (individueel) les.
    Daarnaast kan gekozen worden voor een leskaart.