Piano Pop/Jazz

Individuele les

4 - 6 jaar, 7 - 10 jaar, 10 - 15 jaar, Vanaf 15 jaar en Volwassenen vanaf 18 jaar

Het is een machtig gevoel. Plaatsnemen achter dat indrukwekkende instrument.Met de al die zwarte en witte toetsen van de piano of de vleugel kun je in je eentje prachtige, soms overdonderende muziekstukken ten gehore brengen in de meest uiteenlopende stijlen.
De piano is een slag-, toets- en snaarinstrument dat bespeeld wordt met de vingers. De piano heeft grote witte toetsen en kleine zwarte toetsen. De moderne piano is ontstaan uit de pianoforte, het instrument waarop bijvoorbeeld Mozart al zijn pianomuziek heeft gecomponeerd. De klank van een piano ontstaat wanneer een pianist een toets indrukt, die weer via een mechanisme de hamertjes tegen de snaren laat slaan. Om af te dempen heeft de piano ook nog zachte vilten dempers die tegen de snaren aandrukken om het doorklinken te voorkomen. Deze zijn verbonden aan een pedaal die je met je voeten kunt bedienen. Daarnaast is er nog een pedaal die de dempers juist van de snaren houdt zodat de toon mooi blijft doorklinken. Op sommige piano’s zit ook een derde pedaal dat er voor zorgt dat alles wat zachter klinkt.
Naast de piano bestaat er ook nog de vleugel. Het belangrijkste verschil met de piano is dat de snaren niet staand, maar liggend zijn opgesteld. En natuurlijk is de vleugel een stuk groter dan de piano. Hij dankt zijn naam aan zijn vorm die ook wel aan een vleugel doet denken, stel je bijvoorbeeld eens de vleugel van een vlinder voor!

Praktische info

  • Jeugd t/m 20 jaar heeft wekelijks 20 minuten (individueel) les. 
    Op aanvraag is een langere lestijd mogelijk, voor meer informatie en het bijbehorend tarief kun je terecht bij de administratie.

  • Volwassenen vanaf 21 jaar hebben wekelijks 30 minuten (individueel) les.
    Daarnaast kan gekozen worden voor een leskaart.