Saxofoon

Individuele les

7 - 10 jaar, 10 - 15 jaar, Vanaf 15 jaar en Volwassenen vanaf 18 jaar

Een saxofoon is echt stoer! De klanken die eruit komen zijn prachtig en hebben veel kracht. De saxofoon wordt gebruikt in verschillende muziekstijlen: klassiek, volksmuziek, jazz, pop, je kan het zo gek niet bedenken.
De saxofoon behoort tot de blaasinstrumenten, om precies te zijn: de houtblazers. De saxofoon is nog een erg ‘jong’ instrument. Het werd pas ontwikkeld rond 1840. Gelukkig waren er al snel componisten en muzikanten die er heel enthousiast over waren. De eerste saxofoon was een bassaxofoon, later werd de saxofoonfamilie uitgebreid met de sopraan-, alt- en baritonsaxofoon. De indeling is dus net als die van de menselijke stem, van hoog naar laag.
De saxofoon is van oorsprong een klassiek instrument, toch wordt het niet zo heel vaak in het klassieke orkest gebruikt. In de jazz-, blues- en later ook de popmuziek is de saxofoon heel populair geworden. En natuurlijk neemt hij ook een belangrijke plaats in, in het harmonie- en fanfareorkest.

Praktische info

  • Jeugd t/m 20 jaar heeft wekelijks 20 minuten (individueel) les. 
    Op aanvraag is een langere lestijd mogelijk, voor meer informatie en het bijbehorend tarief kun je terecht bij de administratie.

  • Volwassenen vanaf 21 jaar hebben wekelijks 30 minuten (individueel) les.
    Daarnaast kan gekozen worden voor een leskaart.